Saturday, September 15, 2012

Kasih

Hye dan assalamualaikum. Lama sangat dah tak update bolg ni. Rase kekok la pulak kan sebab dah lame tak update. Singgah-singgah jenguk tu ade la,nak tulis post tu jangan harap la. Sekarang ni sibuk sikit sebab nak final dah. Hari tu baru dapat markah test3 fo Acc. Not bad la markah tu kan. Alhamdulillah.

Mesti pelik kan sebab entry terakhir awal bulan May. Sekarang ni dah nak habis bulan September dah,baru la aku ni terkial-kial nak update blog tersayang ni. Aku rasa aku sorang je yang rasa pelik cenggitu. Tak pe la,janji ada.

Aku tak tau kenapa harini aku rasa rindu sangat kat dia. Tapi aku tahu,dia tak dapat rasa pun apa yang aku rasa,sebabnya aku kurang contact dia rini. Maklum lah,rumah ni susah dapat line. Kalau nak call je kena lari sana,lari sini semata-mata nak dapatkan line je. Tu yang susah sikit.

********** 

Sayang,sy memang rindu sangat-sangat dengan awk. Tapi kenapa awk sanggup buat sy macam ni. Awk marah sy,awk tengking sy. Awak nampak sy nangis,berjurai-jurai air mata sy turun tapi awk tetap tinggi kan suara,awk tetap berganas dengan sy. Sy tahu awk tengah tahan sabar,sy nampak tangan awk menggigil sebab tahan nak tampar sy. Dalam hati sy tak putus-putus berdoa supaya Allah selamat kan sy dengan apa cara sekali pun. Sy tak dapat nak lupakan hal malam tu. Walau apa pun yang akan terjadi malam tu,betul sy cakap ni wak,sy REDHA je.

Bukan niat sy nak buat awk marah malam tu. Niat sy cuma bergurau. Tapi awk ambil serious dengan apa yang sy cakap. Sepanjang jalan saya pujuk awk. awk tahu tak sy takut sangat malam tu sy hilang awk. Awk mesti ingat kan sy cakap,kalau sekali sy berhenti kejar dan paling dari awk,sy tak kan cari awk lagi. Muka awk berubah sayang. Sy tahu awk serba salah malam tu. Awk nak balik jalan kaki? ye ! Sy ikut awk sayang. tapi awk tak nak sy ikut awk sebab bahaya kan. Sy tahu tu,sebab tu awk seboleh-boleh suruh sy balik.

Sy tak tau kenapa,sy berhenti kejar awk. Sy berpaling dari awk. Maafkan sy wak,hati sy suruh sy buat macam tu sebab sy tahu awk akan ikut sy. Then,memang betul awk ikut sy. Sy tak nak awk balik jalan kaki. Sy tak nak tinggalkan awk sorang2 kat tempat tu sayang. Sy nak awk balik dengan sy. Tapi apa yang awk bagi sy sayang??? Awk jalan ke arah sy tanpa berhenti. Awk himpit sy sampai ke pintu kereta then awk tolak sy pakai bahu awk. Sy sakit sayang. Sakit sangat.

Lepas awk tolak sy,menitis air mata sy wak. Sy tak dapat nak tahan lagi. Ini ke sayang yang awk maksudkan selama ni?? Ini ke cinta yang awk muar-muarkan selama ini?? Ini ke kasih sayang yang awk ingin berikan kepada sy selama ini?? Sy sayang awk syg. Awk cinta mati sy. Tapi Alhamdulillah masalah kita tu dapat diselesaikan malam tu jugak. Apa yang terjadi pada satu hari tu kenangan manis bagi sy sayang. Kenangan tak kan dapat kita perolehi jika kita tidak mengalaminya.

**********

Walau apa pun terjadi,sy akan tetap jadi milik syg. Kenapa???? Sayang... awk sorang je yang tahu kenapa T_T. Sy tak kan dapat tinggal kan awk sampai bila-bila. Walau sebesar mana sekali pun kesalahan sy,awk tetap tak kan tinggal kan sy. Sy terikat dengan awk. :D